Declaratie de constituire

Avand in vedere ca:

 • in statul Washinton exista o comunitate vibranta si diversa de români, de oameni legati spiritual de România
 • aceasta comunitate, desi in mare parte organizata pe nuclee spirituale, functioneaza de ani buni in mod unitar si in buna si armonioasa intelegere
 • dorim cu totii sa ne simtim solidari intre noi, si mai aproape de România, fie ca ne consideram acasa aici sau acolo
 • ne unesc mai mult decat limba, obiceiurile sau credinta
 • autoritatile si organizatiile civile din Romania au demonstrat in repetate randuri ca sunt interesate de intarirea legaturilor cu noi, romanii din afara granitelor tarii – culminand cu reprezentarea noastra prin reprezentant direct ales in Parlamentul României

dorim sa constituim o asociatie romaneasca pe pamant american, care sa reflecte cele de mai sus.

Un foarte carismatic presedinte american spunea in ianuarie 1961, la discursul sau de investire: „Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country”. Acesta este spiritul in care dorim sa infiintam aceasta societate. Cicero spunea la adresa celor ca noi ca „Ubi bene ibi patria”. Cei mai multi dintre noi suntem binecuvantati sa avem doua patrii, cea in care traim si cea din care provenim. Prin infiintarea acestei societati noi dorim ca in ambele noastre patrii sa fie la fel de bine pentru toti cei care traiesc in ele.

Obiectivele noastre sunt sa mentinem o legatura cat mai stransa cu România –  spiritual, cultural, material si sa transferam cat mai mult din experienta si intelepciunea castigata aici inapoi in România.
Dorim sa realizam aceste obiective prin organizarea de programe culturale, evenimente sociale, activitati cu caracter business si profesional, relatii formale cu autoritatile americane locale si federale, cat si cu cele române, activitati sportive si de tineret, activitati umanitare si de ajutorare.
Dorim ca aceasta organizatie si fie deschisa tuturor celor care doresc sa participe, indiferent de apartenenta lor la alte organizatii românesti  in mod specific incurajam participarea membrilor organizatiilor deja existente.

Societatea Româno Americana din  statul Washington  se va organiza sub forma unei asociatii non profit, conform legislatiei americane.  Organizatia va fi coordonata de un board de conducere grupand persoane reprezentative din organizatiile românesti din zona Seattle, precum si un Consiliu al Leaderilor Spirituali ce va avea un  rol consultativ.
Activitatile noastre se vor baza pe munca voluntara a membrilor, pe donatii, matching contributions, finantari guvernamentale. Bugetul nostru va fi dedicat sprijinirii activitatilor descrise mai sus.

Aceasta declaratie de constituire este un document principial in scopul creerii unui board si apoi al unui statut formal, conform legislatiei americane.

 

Comentarii

Nici un comentariu deocamdata.

 • Comenteaza
   
  Your gravatar
  Numele tau